***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! И третият мандат е връчен; има ли шанс за кабинет? Подкрепата на Камала Харис за сигурността на Израел е „желязна“

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 юли   

 

Президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на " ИТН ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той прикани неотложно пристъпване към диалози с останалите политически обединения.

***

„ От на следващия ден започваме среща с всички политически партии, в това число и с самостоятелните депутати. Сега ще изготвим график ", разкри пред медиите Тошко Йорданов откакто одобри досието с мандата, съобщи NOVINI.BG.

„ За да няма спекулации и реплики за задкулисие на срещите ще участват и медиите ", заяви Йорданов и разясни, че по този начин в действителност ще разберем кой изпраща България на избори. Той подсети, че няма политически представител в страната, който да е срещу да се отиде на нов избор.

***

???

***

„ … ГЕРБ седи в учредена на завладяването на общинските сдружения.

Това се случва и в непосредствено нарушаване на закона, какъвто беше и отчетът за промяна на управленията на сдруженията “, уточни още Бонев.

Той счита, че има единствено един излаз от обстановката и това е оставката на регионалния шеф на София-град Стефан Арсов.

По думите на Бонев хората би трябвало да си отговорят на въпроса за какво толкоз се бърза и допустимо ли е някой да търси пари за идните изборни акции на национално равнище.

***

Пожарът на границата с Гърция е с малко навлязъл в българска територия - на 50 м. Но това ни дава опция да действаме. Утре в акцията ще се включат и два френски самолета. Те ще добиват вода от непосредствен водоем, като вместимостта на всеки аероплан, е седем тона. Ще дойде и хеликоптер на Главна дирекция " Гранична полиция ", с който обстановката ще бъде следена отвисоко. Това разяснява по време на брифинг служебният министър-председател Димитър Главчев.

***

Затварят за придвижване и двете платна на пътя Бургас - Созопол в понеделник в 12:30 часа.

Причината - отстраняването на рисково надвесено над пътя дърво в правата сред Черноморец и Созопол.

Като различен маршрут може да се употребява общинският път сред Созопол - Черноморец.

***

Не сме си създали изводите. И в предишни години сме имали сходни случаи с доста жертви. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Георги Ботев, специалист по пожарна сигурност.

„ При случая в Бобов дол починаха шестима чиновници на Министерство на вътрешните работи. В множеството случаи сходни произшествия пораждат заради груби човешки неточности. Там изрично установихме, че повода е първично късо съединяване в табло, инсталирано от притежателя ”, разяснява той.

***

35-годишен мъж от град Септември е арестуван, откакто е умъртвил невъзмутимо някогашната си другарка в хотел в центъра на Пазарджик.

Това заяви представителят на локалната Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов, предава 24 часа.

Убиецът е с десетки престъпни прояви, неведнъж осъждан за обири, телесни повреди и пробутване в послание на неистинен парични знаци. Установено е, че той е познавал жертвата и преди време е съжителствал с нея.

***

Турският президент Реджепт Тайип Ердоган съобщи, че Турция може да влезе в Израел, както е правила в предишното в Либия и Нагорни Карабах, въпреки че не посочи какъв тип интервенция предлага, съобщи Ройтерс.

Ердоган, гневен съперник на израелската атака в Газа, стартира да разисква този спор в тирада, в която похвали отбранителната промишленост на страната си.

„ Трябва да сме доста мощни, с цел да не може Израел да прави тези нелепи неща с Палестина. Точно както влязохме в Карабах, тъкмо както влязохме в Либия, можем да създадем сходно нещо и с тях ", съобщи Ердоган на среща на ръководещата партия в родния си град.

***

Турският президент Реджеп Ердоган зашлеви пестник на момченце, отказало да му целуне ръката.

Кадрите, които провокираха вълна от отвращение в обществените мрежи, са от публично събитие в турския град Ризе.

На видеото се вижда по какъв начин детето се качва на сцената и се доближава до турския президент, пишат локални медии.

Ердоган подава ръката си за целувка, само че момчето отхвърля. В този миг президентът го удря леко през лицето.

Тогава детето въпреки всичко прави жеста, показващ почитание към по-възрастните, и президентът му дава пари.

***

Съветникът по националната сигурност на американската вицепрезидентка Камала Харис Фил Гордън съобщи, че тя е била осведомена за обстановката в Близкия изток и следи деликатно събитията, съобщи Ройтерс.

„ Израел продължава да е изправен пред съществени закани за сигурността си и поддръжката на вицепрезидентката за сигурността на Израел е желязна ", се споделя в изказването на Гордън.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че е тъжен от загубата на човешки живот и добави, че постигането на съглашение за преустановяване на огъня във войната в Газа може да помогне за усмиряване на обстановката на границата на Израел с Ливан.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР